Η οικογένεια Κουλαξίζογλου και τα προιόντα globus έχουν μακρά παράδοση στον χώρο των χαρτικών. Ο Σάββας Κουλαξίζογλου ξεκινά ένα εργαστήρι επεξεργασίας χάρτου στα μέσα της δεκαετίας του 50.
 
Η globus εισάγει πρώτη στην Ελληνική πραγματικότητα το τετράδιο σπιράλ στα μέσα της δεκαετίας του 80. 

Η εταιρία Αφοι Κουλαξίζογλου ΟΕ ιδρύθηκε το 1997 από τους αδερφούς Χαράλαμπο και Αθανάσιο Κουλαξίζογλου συνεχίζοντας και επεκτείνοντας την οικογενειακή παράδοση. Το 1998 η εταιρία έχοντας απεριόριστη εμπιστοσύνη στο όνομα globus, τα προϊόντα της οποίας παρήγαγε μέχρι τότε για λογαριασμό τρίτων και αναγνωρίζοντας την ανάγκη ενοποίησης της παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων, απέκτησε το Trademark και το δίκτυο διανομής της globus.

Με συνεχείς προσπάθειες καταφέρνουμε να βελτιώνουμε καθημερινά την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούμε, τις διαδικασίες παραγωγής και ελέγχου ποιότητας με σκοπό να προσφέρουμε το πιο ποιοτικό προϊόν στη πιο συμφέρουσα τιμή. Η εμπιστοσύνη των πελατών έχει δώσει στα χαρτικά globus την ηγετική θέση που τους αξίζει στην αγορά της Ελλάδας και του εξωτερικού. 

 
Μετά από 50 χρόνια συνεχούς προόδου διευρύνουμε τους ορίζοντες μας παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της δουλειάς μας στο διαδίκτυο.
 
Καλώς ορίσατε στο νέο website της globus.
 
Περιηγηθείτε, αναζητήστε, ενημερωθείτε, επικοινωνήστε.